לאחר שעברנו את טבילת האש הראשונה וטסנו עם תינוק בן 4 חודשים (לסנטוריני), החלטתי לחלוק אתכם כמה תובנות. התובנות מבוססות על החוויה האישית שלי וכן על חוויות של חברים שטסו עם תינוקות לחו”ל. חשוב לי לציין שמדובר בחוויות אישיות, שתלויות כמובן במזג של הילד ובמאפיינים של ההורים (סבלנות, ניסיון בנסיעות, שיתוף פעולה ועוד).
מאוד מאוד פחדתי לפני הטיסה הראשונה עם התינוק והמסקנה העיקרית שלי היא שאין מה לפחד. לטוס עם תינוק זה אפשרי- ואפילו כיף!
אבל לפני שטסים עם תינוק, יש כמה דברים שכדאי לדעת ולקחת בחשבון:
לבחור יעד מתאים לתינוקות – הנקודה החשובה ביותר! אתם לא רוצים להיסחב עם תינוק בטרקים של שבוע בניו-זילנד או לחלופין להישאר איתו במלון באי של מסיבות. הקריטריונים שצריך לקחת בחשבון: מקום קרוב יחסית, שטוח למדי, מקום שבו רוב האטרקציות הן בבוקר ולא בלילה (אלא אם יש לכם בייביסיטר אתכם). היעדים המתאימים ביותר הם יוון/קפריסין, אירופה הקלאסית או מזרח אירופה.
גיל הילד – אפשר לטוס באופן עקרוני עם תינוק בכל גיל (יש הגבלות שונות לחברות התעופה- כדאי לבדוק). טסנו עם תינוק בן 4 חודשים ויש לי חברות שטסו עם תינוקות בגיל 7 חודשים, שנה ושנתיים. לכל גיל יש את היתרונות ואת החסרונות שלו. בגיל 3-6 חודשים הוא נמצא בעיקר בעגלה וכל מה שהוא דורש זה אוכל, שיחליפו ושירדימו אותו. הוא לא יכול לבכות שמשעמם לו או להתלונן על האוכל. בגיל שנתיים, עם זאת, כבר אפשר לעשות איתו אטרקציות לילדים, כגון יורודיסני.
בייביסיטר – אם אתם יכולים, קחו אתכם סבאסבתא שיעשו לכם בייביסיטר לילד בזמן שאתם מבלים בערב ושיוכלו לסייע לכם במהלך היום. הם ירוויחו זמן איכות עם הנכד האהוב ואתם תרוויחו כמה שעות של שקט. חברים שעשו זאת טענו שטיסה עם סבתא משדרגת את הטיול 🙂
טיסה – מאוד פחדתי מהטיסה עצמה. הזהירו אותי שתינוקות סובלים מלחץ באוזניים ושחלקם בוכים כל הטיסה. למזלנו, הטיסה הייתה טיסת לילה. הוא היה עייף וישן רוב הטיסה. המסקנה שלי היא: אם אתם יכולים, טוסו בלילה.
כשאתם מגיעים לשדה התעופה, אתם יכולים להישאר עם הטיולון בכל התהליך של הצ’ק-אין, שיקוף (בחלק משדות התעופה בעולם יבקשו ממכם להעביר את הטיולון במכונת השיקוף), ביקורת דרכונים ודיוטי-פרי. מגיעים עם הטיולון עד לפתח המטוס (או השרוול), שם לוקחים ממכם את הטיולון ומחזירים ברגע שאתם יוצאים מהמטוס. אם לא קניתם עבורו מושב, הוא יישב עליכם. דיילת תעבור ותחלק לכם מסיכת חמצן עבורו וחגורת בטיחות, שאתם קושרים לחגורה שלכם. אם רכשתם עבורו מושב במטוס, אתם רשאים להביא סלקל/מושב בטיחות ולהושיב אותו במושב. בחלק מהחברות ישדרגו אתכם למקומות בקדמת המטוס או ליד יציאת החירום. אגב, גם אם לא רכשתם מושב במטוס, תאלצו לשלם עבורו מיסי נמל (כ-150 דולר). ניתן בחלק מהטיסות להזמין עריסה מראש.
כדי לשחרר את הלחץ באוזניים, מומלץ להניק/להאכיל/לתת מוצץ בזמן ההמראה והנחיתה.
רשימת ציוד לטיסה עם תינוק –
- טיולון
- סלקל (אם מתכוונים לשכור רכב. שימו לב שרוב חברות התעופה מרשות לקחת סלקל וטיולון ללא תוספת תשלום על מזוודה!)
- מנשא
- שמיכה
- בקבוקים
- תמ”ל (אפשר להעלות גם למטוס) או אוכל לפעוט
- מוצצים- והרבה
- תרופות (אפשר להעלות למטוס גם תרופות נוזליות, בשיקוף יבדקו אותן במיוחד)
- חיתולים (גם בתיק גב וגם במזוודה)
- משטח החתלה
- משחת החתלה
- בגדים- גם קצרים וגם ארוכים
- גרביים וכובע
- סינר הנקה
- מספריים לציפורניים (במזוודה)
עצה שלי- תכינו שקית החתלה ושימו בתיק יד שלכם (במקום תיק החתלה). סתם לא נוח להסתובב עם מיליון תיקים.
לקחת את הטיול בEasy- לטייל בחו”ל עם תינוק זה לא כמו לטייל לבד. קחו את זה בחשבון ואל תתאכזבו אם לא תספיקו לראות הכל. תינוק דורש הרבה תשומת לב וזמן- להחתלה, להרדמה ולהאכלה. קחו בחשבון שטיול עם תינוק הוא טיול בקצב אחר. טיול עם תינוק יאלץ אתכם לוותר על אטרקציות אתגריות ובמקביל יוסיף ליומכם אטרקציות אחרות, מותאמות יותר למשפחה. אם תדעו לא להילחץ, לשתף פעולה בניכם ותדעו לוותר ו”לזרום”, אין לי ספק שתהנו בטיול ושגם תינוקכם ייהנה.
טיסה נעימה 🙂
שלומית